Θοδωρής Τσούτσος

Να τρέξει για το μέλλον, να προσέχει το παρόν!

Η ανάγκη που τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό είναι πιο ισχυρή από την επιθυμία και η ομάδα που όσο διαρκεί η διαδικασία θα είναι δύσκολο να ζει με το παρόν. Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να εμπλακεί κανείς διοικητικά με έναν σύλλογο και μάλιστα τόσο μεγάλο όσο ο Παναθηναϊκός. Μιλώντας για το ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, συχνά το κίνητρο για μια τέτοια προοπτική είναι η υστεροβουλία. Ο Παναθηναϊκός, αν και πέρασε από τέτοιες "παγίδες" στο πρόσφατο παρελθόν του, τελικά δεν αντιμετώπισε τέτοιες καταστάσεις. Οπως για παράδειγμα έχει συμβεί στο παρελθόν σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ...

Του Θοδωρή Τσούτσου

Ο Παναθηναϊκός διαχρονικά δεν έχει "μπάσει" στους κόλπους του τέτοιου είδους ανθρώπους. Ακόμη και στις χειρότερες στιγμές του, ακόμη και όταν τέτοιες περιπτώσεις πήγαν να αποκτήσουν αληθοφάνεια, δεν το επέτρεψε ποτέ. Είχε τον τρόπο ή αν θέλετε τη δυναμική για να αυτοπροστατεύεται.

Η εμπλοκή με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού ήταν πάντα μια εξέλιξη που την προκαλούσε είτε η επιθυμία είτε η ανάγκη. Τα τελευταία χρόνια, όμως, το δεύτερο μοιάζει να είναι πιο ισχυρό από το δεύτερο. Αυτό για το σύλλογο, τον οποιοδήποτε σύλλογο ακόμη περισσότερο για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, δεν είναι και η πιο σωστή προσέγγιση. Οση διάθεση για προσφορά και αν υπάρχει...

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είναι τέτοια η πορεία η δική του και της οικογένειάς του που το αποδεικνύει αυτό, έχει και τα δύο. Εχει και το τρίτο, επενδυτικά σχέδια που πάντα είναι απαραίτητα για βιώσιμες λύσεις. Δηλαδή, κυρίως το γηπεδικό. Σε πρώτη φάση, όμως, τον προκαλεί και η επιθυμία, η αγάπη του για το σύλλογο, αλλά και η ανάγκη μπροστά στην κατάσταση που βιώνει ο Παναθηναϊκός του. Αλλά κακά τα ψέματα, σε όλες τις εκφάνσεις αυτής της προοπτικής να αναλάβει την ΠΑΕ, το δεύτερο είναι πιο δυνατό από το πρώτο. Στον τρόπο που θα γίνει, αν γίνει, το deal, στο timing, στην επικοινωνία του, αλλά πολύ περισσότερο στην ουσία του.

Δεν λέει κανείς ότι αποδυναμώνεται η κίνηση. Από μόνο του άλλωστε, το όνομα Γιαννακόπουλος για την Παναθηναϊκή κοινωνία, είναι πολύ δυνατό για να μπορεί να αποδυναμωθεί οτιδήποτε. Ωστόσο, σε όλο αυτό που έχει ξεκινήσει να γίνεται, η ανάγκη για να ολοκληρωθεί δημιουργεί κάποιες προϋποθέσεις που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχαν. Αλλάζει λίγο τη μορφή της όλης διαδικασίας, είτε στην ουσιαστική της πλευρά είτε στην επικοινωνιακή της.

Και επίσης, κάνει κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό αυτό για την ομάδα. Το αγωνιστικό τμήμα πλέον. Δημιουργεί την αίσθηση ότι στο όλο θέμα πρέπει να υπάρξει μια ταχύτητα. Δεν είναι εύκολο, δεν πρόκειται για μια εύκολη συμφωνία ή για μια απλή διαδικασία. Κάθε άλλο. Είναι και δύσκολη και ιστορική. Για αυτό και θα πρέπει να πάρει το χρόνο που της πρέπει και να εξελιχθεί σωστά και χωρίς βιασύνες και επιπολαιότητες. Προκειμένου να έχει και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όποια και να είναι η κατάληξή του...

Οσο θα διαρκεί όλη αυτή η κατάσταση, είναι σημαντικό η ομάδα να προσπαθήσει να ζήσει με την πραγματικότητά της. Και όχι με το όραμα της επόμενης ημέρας. Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο, για να μην πούμε ότι είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Ειδικά από τη στιγμή που το ξεκίνημα στη σεζόν είναι τόσο κακό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, κυρίως όταν πρόκειται για μια ομάδα που δεν κερδίζει, ένας οργανισμός ζει περισσότερο για το μέλλον παρά για το παρόν. Και αφενός αυτό είναι λάθος, αφετέρου αν κάπου έχει αντίκτυπο, είναι στον αγωνιστικό μέρος.

Χρειάζεται, λοιπόν, προσοχή όλο αυτό το διάστημα. Και μπορεί όχι βιασύνη, αλλά ταχύτητα. Σπιρτάδα, για να το πούμε και διαφορετικά, προκειμένου ο σύλλογος να μην χρειαστεί να ονειρεύεται για μεγάλο διάστημα, αλλά να αρχίσει να ζει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x